Stævne i tømmerkørsel 2023

13-05-2023 afholdes stævne i tømmerkørsel

Slesvigske Køre Selskab afholder stævne i tømmerkørsel

Bemærk at stævnet er flyttet til Mejerivej 12, 6630 Rødding

Der er plads til alle. Nye kuske kan få hjælp til at gennemføre banerne. Alle heste kan deltage, uanset størrelse. Der køres efter det gældende reglement.


Stævnegebyr er 200 kr. pr ekvipage. Der betales på dagen.

Medbring selv madpakke til frokost til både dig og hesten. 

Hvis du ikke selv vil deltage i konkurrencen, men gerne vil være med, så har vi brug for et antal hjælpere på banerne. Du behøver ikke vide noget om tømmerkørsel. Du bliver lært op og du kommer ikke til at stå alene. Giv lyd hvis det er noget for dig.

Program


Kl.9.00 Morgenkaffe for alle deltagere. 

Kl 9.30 Banegennemgang

Kl 10 Første kusk starter

Kl. 12 Frokost 

ca. kl 12:30 Konkurrencen fortsætter

ca. kl 15.30 Vi slutter af præmieoverrækkelse.

Tilmelding og spørgsmål til Gitte Buchholt på 51513023 eller

Bent Hoffmann på 22196721.

Adresse:

Mejerivej 12, 6630 Rødding

Tømmerkørsel

Vores heste har i århundreder været trækdyr i landbruget, til transport, i skovene og meget mere.

I skovene skal tømmeret køres ud – deraf tømmerkørsel. Nu til dags har maskiner naturligvis taget over, men beskæftigelsen er fortsat en yndet hobby! Der kræves ikke så meget udstyr: en rolig og koldblodet hest/pony – med samme krav til kusken, lidt udstyr i form af sele m.v. og så nogle fældede træer – ikke for store. 
Det drejer sig ikke så meget om en kraftpræstation som om præcision. Hest og kusk skal kunne samarbejde og sammen finde vej ud gennem skoven til vejen, hvor stammerne lægges i bunke. Hesten skal lystre på stemmen i lige så høj grad som på linerne, der her hedder "tømmerne". Og så må hesten jo ikke blive bange for, at der fældes træer om ørerne på den!
Tømmerkuskene holder stævner lige som i alle andre discipliner, og også her er den sociale del vigtig.
Som noget nyt ligger der en forretnings ide i "tømmerkørsel". I naturområder og lignende stilles der ofte krav om, at arbejde ikke må efterlade varige spor. I følsomme naturområder som f. eks lyngheder sætter alle almindelige køretøjer spor, som står synlige i årevis efter blot en enkelt overkørsel. Her kan heste komme ind til at trække f. eks fældede bjerg fyr ud. Tænk på det, når der næste gang er en licitation i et naturområde!

Del siden